collecteren

PK collecteLet op: Collecteren in de openbare ruimte is niet toegestaan. Collecteregels worden per gemeente vastgesteld en landelijke collectes zijn voorbehouden aan organisaties volgens de planning van het CBF / Collecteplan.

Verschil tussen collecteren en donatiebox plaatsen.
Er is een verschil tussen het neerzetten van een donatiebox (niet aan regels gebonden), of het actief benaderen van mensen -in het openbaar- met het verzoek geld te geven voor De Paardenkamp. Dat laatste valt onder collecteren en daar heb je bijna altijd een vergunning van de gemeente voor nodig.


Wat mag dan wel?

Collecteren in de besloten ruimte, bijvoorbeeld tijdens een (privé) feest, binnen je studenten gebouw, op je manege, stal, rijvereniging, op school of tijdens een evenement dat je organiseert, mag weer wel.
Ook het plaatsen van een donatiebox is 8R0A1001 bc-2016-05-24 Donatiebox buiten Ilona van Egdomtoegestaan.

Vraag het na
Wil jij iets bijzonders doen met de Paardenkamp Donatiebox en wil je zeker weten of dat is toegestaan? Kijk dan op de internet pagina van jouw gemeente/stad om te zien wat wel en niet mag.

Laat het ons weten
Wat je ook gaat doen, wij stellen het bijzonder op prijs dat je voor ons wilt inzamelen met de donatiebox en horen graag jouw ervaringen. Mail ons (liefst met foto) op danielle@paardenkamp.nl

Vraag hier de Paardenkamp Donatiebox aan: