Dag van het Oudere Paard

Welke vragen leven er bij paardeneigenaren als het gaat om de voeding, verzorging, gedrag en gezondheid van hun (ouder wordende) paard? Grote kans dat er tijdens de Dag van het Oudere Paard op zaterdag 10 juni een antwoord op te vinden is. Dan organiseren we voor het vierde jaar op rij een dag vol lezingen over deze en nog veel meer onderwerpen.

Gedragswetenschappers als Machteld van Dierendonck en Annemarie van der Toorn vertellen bijvoorbeeld alles over stereoptiep gedrag en hoe bepaald gedrag te herkennen en te verklaren is. Verder verzorgen 15 dierenartsen, onder andere van de Universiteit Utrecht, boeiende lezingen met medische thema’s als: pijnherkenning bij het paard, koliek in relatie tot voeding en voorkomen en behandelen van hoefbevangenheid.

Een greep uit de andere onderwerpen die op de Dag van het Oudere Paard aan bod komen: Voedingsspecialiste Anneke Hallebeek houdt een speciaal vragenuurtje, fotografe Nikki de Kerf geeft tips om nog mooiere paardenfoto’s te maken, Mart van der Leur legt uit hoe je een paard omschoolt tot men-paard en Morgan Lashley vertelt hoe revalidatie in zijn werk gaat. Kortom: er is een ruime keuze voor iedereen die zelf een (ouder) paard heeft of hier meer over wil leren.

Ook een rondje over het gezondheidsplein is een aanrader. Diverse sprekers en standhouders geven hier voorlichting en staan open voor al uw vragen. Tijdens de lunchpauze zal de winnaar bekendgemaakt worden van de verkiezing ‘Het Leukste Oude Paard van Nederland’, georganiseerd door Bit Magazine en De Paardenkamp. En uiteraard mag een bezoekje aan de bejaarde bewoners van De Paardenkamp niet ontbreken, zij staan op stal en in de wei op u te wachten.

Kijk voor het volledige programma en entreebewijzen op: https://dagvanhetouderepaard.nl/