Video’s

De Paardenkamp wordt een jaar lang door een groep vrijwillige videografen gevolgd. Tijdens de Open Dag van 24 oktober maakten zij dit filmpje:

Regelmatig worden er op De Paardenkamp workshops gegeven. Op deze avonden, die zo’n 2 a 2,5 uur duren, gaat een gastspreker in op een bepaald onderwerp. Meestal worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Wil je aanwezig zijn bij een van de komende workshops? Houd dan de kalender op de website in de gaten! Er is plaats voor ongeveer 20 personen, dus wees er snel bij.

Anneke Hallebeek is dierenarts en specialist veterinaire diervoeding. Ze heeft een onafhankelijk voedingsadviesbureau voor paarden, ontwikkelt dieetvoeders voor paarden en geeft post-academisch onderwijs over paardenvoeding aan dierenartsen.
In de workshop over de Body Condition Score legt Anneke Hallebeek uit hoe je met haar methode de conditie van je paard kunt beoordelen en hoe je het voedingspatroon daarop af kunt stemmen.
De workshop vond plaats op 19 mei 2015 op de Paardenkamp. Hieronder vind je een samenvatting van de avond. (Voor meer informatie over het werk van Anneke, zie: www.sanequi.com)

 

Hieronder een compilatie van de workshop die Arlène Jansen (Tinley gedragstherapeute voor paarden) op 5 juli 2015 heeft gegeven bij De Paardenkamp. In de lezing vertelde zij over de wijze waarop paarden leren, het belang ervan voor de overlevingskansen en de wijze waarop, o.a. met de clickker en voer, je je paard gedrag kunt aan- maar ook afleren. In de paddock liet zij met twee paarden zien hoe ze daarbij te werk gaat.
Meer informatie: www.tinleygedragstherapie.nl en www.arlenejansen.nl