Onze Paarden

De Paardenkamp biedt al sinds 1962 onderdak aan oude(re) paarden. Sinds de oprichting hebben ruim 600 paarden en pony’s van een mooi pensioen kunnen genieten. Momenteel telt De Paardenkamp 120 bewoners.

Zij worden opgevangen op onze drie boerderijen. Op boerderij Vosseveld en Het Gagelgat hebben we individuele huisvesting. Op De Birkhoeve is een groepshuisvesting volgens het potstal principe. Hier bevindt zich eveneens het Paddock Paradise.

In De huidige bewoners van De Paardenkamp ziet u een overzicht van dDe Paardenhemel. Overleden paarden en pony's van Stichting De Paardenkampe paarden en pony’s die momenteel op één van de locaties van De Paardenkamp wonen. Naast de gegevens die bij ons bekend zijn, is het overzicht van de bewoners zoveel mogelijk aangevuld met persoonlijke beschrijvingen en anekdotes van de vorige eigenaren.

In de afgelopen vijftig jaar hebben we al van veel paarden onvermijdelijk afscheid moeten nemen. Hoewel de leegte in de stal vaak snel weer wordt gevuld door een nieuwe bewoner, behouden de paarden en pony’s in herinnering hun plek op De Paardenkamp. Hun naambordjes krijgen een plaats in de paardenhemel. In De vorige bewoners van De Paardenkamp ziet u een overzicht van de paarden en pony’s sinds de oprichting van De Paardenkamp.