Open Dag

De poorten van Stichting De Paardenkamp staan op zaterdag 27 oktober van 12.00 tot 16.00 uur wagenwijd open voor iedereen die kennis wil maken met de nieuwe bewoners.

Tien paarden en pony’s zullen deze dag voorgesteld worden aan het publiek, ieder van hen met zijn of haar eigen verhaal. Bijvoorbeeld Ros, een Shire die geboren werd in Het Land van Ooit en op allerlei evenementen te zien was. En de 26-jarige Kira, die op hoog niveau in de dressuursport reed.  Om 14.00 uur staan Ros, Kira en de anderen klaar in de ring.

Verder staat er een spectaculaire demonstratie op het programma. De pas 14 jaar oude Siem Budding is full time boogschieter te paard en mocht afgelopen zomer zelfs meedoen met de wereldkampioenschappen in Hongarije. Siem neemt zijn pijl en boog mee en laat op 27 oktober op De Paardenkamp zien wat het boogschieten te paard inhoudt. Het belooft een mooie show te worden!

Daarnaast laten we graag zien hoe het Paddock Paradise, een groot ‘paradijs’ voor onze paarden, geworden is. Met huifkarren wordt er vanaf Boerderij Vosseveld naar de locatie van het Paddock Paradise gereden, zodat het publiek met eigen ogen kan zien hoe het met de paarden gaat die daar hun onderkomen hebben.

Op het erf van Boerderij Vosseveld kunnen paarden- en dierenliefhebber hun hart ophalen bij een van de vele kraampjes met leuke cadeauartikelen, sieraden en knuffels. Op de rommelmarkt zijn allerhande spullen te vinden en ook de kraam met producten van paardenmelk is aanwezig. Kinderen kunnen ponyrijden op één van de pony’s van Manege Zwanenburg.
Meer leren over het werk van Stichting De Paardenkamp kan natuurlijk ook: onze medewerkers geven op verschillende tijdstippen interessante rondleidingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Rond half vier mogen de paarden van het weiland terug naar hun stal, de één rustig in stap, de ander heeft wat meer haast. Altijd een mooi schouwspel om te bekijken. Komt u onze paarden een bezoekje brengen?

De Open Dag op zaterdag 27 oktober duurt van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. De Paardenkamp bevindt zich aan de Birkstraat 96 in Soest.
Er is voldoende parkeergelegenheid op de parkeerweide naast het Avia tankstation, volg de borden P-Paardenkamp ter plaatse.