Open Dag zaterdag 23 oktober 2021

Een demonstratie Working Equitation, excursies naar het Paddock Paradise, heel veel nieuwe paarden en nog veel meer: de Open Dag bij Stichting De Paardenkamp staat voor de deur!

Op zaterdag 23 oktober van 12.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het terrein van Boerderij Vosseveld (Birkstraat 96, Soest). Het afgelopen jaar mochten 16 paarden en pony’s bij De Paardenkamp komen wonen en tijdens de Open Dag worden deze nieuwkomers allemaal voorgesteld aan het publiek.

Naast het voorstellen van de paarden, staat er nog meer op het programma. Sascha Heddes en Marieke Groot geven een demonstratie Working Equitation. Sascha rijdt op haar Friese paard Mart, waarmee ze in 2018 Nederlands kampioen WE1 werd. Marieke neemt haar Quarter Horse Vis mee. Sascha en Marieke worden begeleid door instructrice Karin van der Sluis (karinvdsluis – paardrij instructie), die uitleg geeft over deze mooie en relatief nieuwe vorm van paardensport.

Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen op het Paddock Paradise van De Paardenkamp, kan tijdens de Open Dag in de huifkar stappen en een excursie maken naar deze bijzondere huisvestingsvorm. Op het Paddock Paradise, een natuurgebied van zo’n 9 voetbalvelden groot, geniet een kudde paarden van een goede oude dag. Absoluut de moeite van het bezichtigen waard!

Op het terrein van Boerderij Vosseveld staan allerhande spullen uitgestald op de rommelmarkt en zijn bij de diverse kramen leuke paardenspulletjes te koop. Voor kinderen staat Merel van Face Fantasy klaar, zij neemt glittertattoos, schmink en andere versierspullen mee! De medewerkers van De Paardenkamp geven rondleidingen, hoefsmid Gijsbert is aan het werk en in de filmzaal draait een prachtige film over de geschiedenis, het werk en de bewoners van het rusthuis voor oudere paarden.

De Open Dag op zaterdag 23 oktober van 12.00 tot 16.00 uur vindt plaats op Birkstraat 96 in Soest en is gratis toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Daarnaast zijn wij verplicht uw naam en mailadres of telefoonnummer te noteren bij de ingang van het terrein. Parkeren kan op de parkeerweide naast het Avia tankstation, volgt u hiervoor de bruine borden P-Paardenkamp.

Programma:
12.00 uur: Start Open Dag
12.30 uur: Voorstellen nieuwe paarden (deel 1)
13.30 uur: Demonstratie Working Equitation
14.00 uur: Voorstellen nieuwe paarden (deel 2)
14.30 uur: Rondleiding
15.30 uur: Paarden gaan op stal
16.00 uur: Einde

Wat: Open Dag bij Stichting De Paardenkamp
Waar: Birkstraat 96, 3768 HL Soest
Wanneer: Zaterdag 23 oktober van 12.00 tot 16.00 uur

(Foto: Anouschka Canters)