De dagelijkse verzorging is in handen van een team van negen deskundige en betrokken medewerkers. Echte paardenliefhebbers met een jarenlange ervaring in de verzorging. Met bij elkaar meer dan 250 jaar ervaring in paardenverzorging kunnen ze menig vraag beantwoorden en geven ze graag tips en advies. Naast de verzorging van de paarden geven ze rondleidingen aan onze bezoekers en zorgen ze voor de terreinen, weilanden en gebouwen. Op zondag krijgt het team ondersteuning van onze vrijwillige zondagsploeg.

IJsbrand Muller (beheerder)

"Komst nieuwe paarden altijd spannend"

IJsbrand is sinds 2004 in dienst. Hij is als beheerder verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op De Paardenkamp. IJsbrand kent het klappen van de zweep op het boerenbedrijf. De afwisseling doet het 'm voor hem. Op de weiden, in de boerderij, assistentie verlenen aan de hoefsmid, ga zo maar door.
Het belangrijkste voor hem blijft de directe zorg voor de paarden. Een leuk aspect van zijn werk vindt IJsbrand de open dagen, waarop het altijd weer spannend is om te zien welke nieuwe paarden erbij komen en, later hoe ze zich mengen met de andere paarden.

Piet van Bethlehem

"Veel aandacht geven en op tijd bekappen"

Piet leek het leuk om van zijn hobby, het omgaan met en het verzorgen van dieren, zijn werk te maken en dat dat goed bevalt blijkt wel uit het feit dat hij al ruim 36 jaar in dienst is van De Paardenkamp, sinds 2 mei 1982. Hij vindt De Paardenkamp zo'n goed initiatief en de verzorging van de paarden zo top, dat Piet zijn eigen pony Gerrie ook heeft gebracht. "Belangrijk voor een paard is dat de hoeven op tijd bekapt worden en misschien wel even belangrijk is dat je de paarden voortdurend aandacht geeft."

Albert Spijker

"Juist bij oude paarden moet je alert zijn"

Albert werkt al 31 jaar bij De Paardenkamp en heeft er nog alle dagen veel plezier in. Vooral de afwisseling van de werkzaamheden spreekt hem erg aan. "De open dagen vind ik meestal leuk, vooral omdat er dan nieuwe paarden binnenkomen. Die brengen we eerst naar de wei zodat ze aan elkaar wennen en later steun aan elkaar hebben als ze bij andere paarden worden geplaatst. Met die oude paarden weet je het trouwens nooit. Paarden hebben sowieso iets onvoorspelbaars en oude paarden zijn daarop geen uitzondering en juist bij die moet je alert zijn."

Gabriëlle van Zijtveld

"Tussen de paarden geboren"

Na een opleiding dierverzorging heeft ze bij een paardenbedrijf gewerkt, maar ook op het boerenbedrijf van haar ouders. Gabriëlle heeft altijd paarden getraind en er wedstrijden mee gereden. Kortom: tussen de paarden geboren en getogen.
Wat haar op De Paardenkamp erg aanspreekt is de eigen verantwoording in het werken met de dieren. Ook aan de rondleidingen beleeft ze veel plezier. Afwisseling genoeg, want ook het op orde houden van de stallen vindt Gabriëlle een belangrijk deel van haar werk.

Lindy Kamphorst

"Elke dag is anders"

Lindy kwam als klein meisje al regelmatig op De Paardenkamp. Toen zij voor haar opleiding tot paraveterinair assistent een stageplaats moest kiezen was de keuze snel gemaakt. Bij De Paardenkamp natuurlijk! Na haar stage heeft Lindy meegeholpen in de zomervakanties en bij de zondagsdienst. Sinds een paar jaar is ze fulltime in dienst. Wat haar op De Paardenkamp zo aanspreekt zijn de fijne leefomstandigheden en de goede zorg die geboden wordt aan de paarden, maar ook aan bezoekers. “Het werken op De Paardenkamp is voor mij echt een droom die uitkwam, elke dag gaat zo snel voorbij met alles wat we doen. En toch is er altijd tijd voor een praatje tussendoor met een bezoeker, of even wat extra aandacht voor een paard dat het nodig heeft. Geen dag is hetzelfde. En als een paard behandeld moet worden, komt mijn opleiding ook nog van pas.”

Lammert Verbeek

"Mooi dat De Paardenkamp er is"

Voor Lammert was het eigenlijk een heel logische stap dat hij bij De Paardenkamp ging werken. Zijn ouders hadden pensionstallen waar Lammert regelmatig te vinden was om de paarden te helpen verzorgen. Hij is als het ware met paarden opgegroeid. Thuis gespreksstof genoeg, want ook de vriendin van Lammert is gek met paarden. “Het is elke keer weer gaaf om te zien hoe de paarden de wei in gaan.”

Michelle Houkes

"De combinatie paarden en mensen is geweldig"

In het leven van Michelle komen altijd paarden voor. Vanaf haar 4e jaar kreeg ze een eigen pony, zo leerde ze van jongs af aan hoe het is om voor een pony te zorgen. Tijdens de opleiding Paardenhouderij heeft ze deze kennis verbreed, en heeft ze stage gelopen op De Paardenkamp waar ze het erg naar haar zin had. Na deze stage kwam ze als vakantiehulp het vaste team versterken en kreeg ze een plekje in de weekenddienst. Inmiddels werkt ze in het vaste team en heeft ze het helemaal naar haar zin. De verzorging van de paarden vindt ze erg leuk, maar ook de bezoekers ontvangen en rondleidingen geven doet ze graag.

Jan van Ruitenbeek

"Het verzorgen van dieren is mijn passie"

Jan had zijn eerste eigen schaap al toen hij 8 jaar was, het verzorgen van dieren zit er van jongs af aan in. Na ruim 30 jaar werken in de dierverzorging is hij nu bij De Paardenkamp gekomen. Het verzorgen, maar ook alles wat erbij komt kijken vindt hij erg leuk om te doen. Naast het werk op de trekker, het verven en onderhoud van de gebouwen, heeft Jan veel plezier in het geven van rondleidingen.

De medewerkers van de weekenddienst van De Paardenkamp

In het weekend krijgen we hulp van een vaste groep vrijwilligers, Jorine, Coby, Indy, Kimberly en Leonie. Zij hebben bij ons stage gelopen of zijn soms al van jongs af aan op De Paardenkamp.

Naast deze medewerkers krijgen we hulp van een flinke groep vrijwilligers. Zij helpen met het borstelen, de werkzaamheden rondom de weilanden, tijdens de Open Dagen en ze begeleiden o.a. activiteiten voor onze jeugdgroep Paardenkamp-Rangers.